Clopoțeii de vânt

 

Image

Clopoțeii de vânt sunt un remediu Feng-Shui des întâlnit în casele oamenilor deoarece au un (multiplu) rol cunoscut astazi de aproape întreaga umanitate. Cu ajutorul acestor clopoței putem activa un sector din schema noastră personală, putem filtra un curent prea puternic de energie Chi, putem concentra Suflul Dragonului în anumite locuri unde aceasta nu pătrunde cu aceași forță sau putem disipa energia care se află în exces.

Pentru a alege un clopoțel de vânt trebuie să ținem cont de următoarele aspecte importante: materialul din care este făut, numărul de elemente, simbolurile adiacente, culoarea și sunetul clopotului, dispunerea filoanelor, etc.

1. Materialul

 Este important să ne alegem un clopoțel dintr-un material potrivit. Filoanele pot fi din lemn, metal, sticlă, cristal etc. Clopoțeii din lemn sunt buni activatori ai sectorului de E (Familie și Sănătate), NE (Educație și Înțelepciune) și SE (Bunăstare) deasemenea îî putem plasa și pe sectoarele de N (Carieră și Poziție Socială) pentru a diminua elementul apă din acest sector dacă este în exces (de exemplu o baie sau o bucătărie în acest sector) sau S (Faimă și Renume) pentru a amplifica energia focului.

Clopoțeii de metal se pot folosi în sectoarele de V (Copii și Protecție), SV (Relația de cuplu și inter-umană) și NV (Ajutoare și Mentori) pentru a le activa sau pentru a le amplifica energetic.

Clopoțeii de vânt din sticlă sau cristale sunt mai rar întâlniți dar se pot amplasa în sectorul de N (Carieră) sau pe centru pentru unificare.

2. Elementele unui clopot de vânt

 Un clopot are, de obicei, filoane sau clopoței într-un număr variat, în funcție de necesitatea fiecăruia. Asfel întâlnim următoarele situații:

     1 sau 10 filoane pentru sectorul de N (Carieră)

     Două filoane (sau multiplu de doi) pentru sectorul de SV (Relații și Iubire)

     Trei filoane (sau multiplu de trei) pentru sectorul de E (Familie și Sănătate)
     Patru filoane (sau multiplu de patru) pentru sectorul de SE (Bunăstare și Oportunități)

     Cinci filoane sau multiplu de cinci pentru zona centrală (Echilibru)

     Șase filoane sau multiplu de șase pentru sectorul de NV (Ajutoare și Mentori)

     Șapte filoane sau multiplu de șapte pentru sectorul de V (Copii și Protecție)

     Opt filoane sau multiplu de opt pentru sectorul de NE (Educație și Evoluție spirituală)

     Nouă filoane sau multiplu de nouă pentru sectorul de S (Faimă și Renume)

3.Simbolurile adiacente

 

Clopotul de vânt, pe lângă filoanele sau clopoței, mai poate avea diferite simboluri aplicate pentru a-i mări raza de acțiune sau puterea de acțiune.

 

–   Corăbiile reprezintă simbolul călătoriilor. De asemenea oferă și protecția si bunastare beneficiaruluji acestora (sa nu uitam ca incepand din Antichitatea comertul se desfasura pe mare prin intermediul lor) .

–     Peștele este un simbol des întâlnit deoarece el reprezintă bunăstarea în toate planurile așadar va trebui plasat fie pe un sector de apă (N, NV, NE) sau în sectorul de SE.

–      Calul de mare este un simbol al regenerarii deoarece se aseamănă cu un dragon, dar principala lui utilitate este ca simbol de fertilitate.

–       Steaua de mare este o reprezentare acvatica pentru sectorul de carieră dar și un element de protecție (pentagrama naturii).

–        Banii chinezesti obisnuiți reprezintă bunăstarea familiei.

–        Banul chinezesc imperial este mai complex deoarece pe partea Yin (spatele) apar mai multe simboluri: Fenixul și Dragonul (Regenerarea și Forța), două săbii încrucișate (Protecția), diagrama Bagua (ce reprezintă echilibrul)

–       Pagoda este un simbol de educatie si protecție care apare deseori deasupra filoanelor sub forma de acoperiș

–       Elefantul reprezintă, printre altele, înțelepciunea și oportunitățiile materiale

–       Țestoasa reprezintă atât longivitatea familiei (printr-o sănătate puternică) dar și echilibrul și oportunitățile pe toate planurile.

–         Budha fericit  este cel ce aduce bunăstarea și buna dispoziție deoarece preia energia negativă și o transformă în energie pozitivă

4. Culoarea și sunetul

 

Culoarea și sunetul sunt alese in conformitate cu rezonanța personală. De asemenea recomandăm ca sunetul să fie unul suportabil deoarece clopotul de vânt poate rezista mai multi ani cu ușurință. Culoarea trebuie sa fie în armonie cu casa sau cu spațiul din curte unde va fi amplasat.

 

5. Dispunerea filoanelor

    

Filoanele unui clopot de vânt pot fi dispuse în patru feluri: pentru a filtra, pentru a încetini, pentru a amplifica și pentru a dispersa energia unui anumit spațiu.

 

Dispunerea filoanelor pentru filtrarea energiei apare sub forma unei singure linii de filoane cum apare și în imaginea alăturată. Energia circulă pe lângă fiecare filon si astfel se filtrează. Poate fi poziționat la jumătatea distanței dintre două uși care se află față. Deasemenea putem sa plasăm acest tip de clopoțel și la o fereastră pentru a impiedica un Shar Chi (săgeată otrăvitoare) să ne perturbe echilibrul.

 

Dispunerea filoanelor pentru a încetini energia apare sub forma celor menționați anterior dar bara de filoane este dublată. Astfel efectul este mai puternic și mai sigur. Sunt cei mai des întâlniți pentru oprirea Shar Chi-ului. Deasemenea sunt căutați deoarece sunt mai bine loviți de ciocănelul din interior.

 

Dispunerea filoanelor pentru  concentrarea de energie apare sub forma unei spirale în sensul invers acelor de ceasornic. Acest sens este cel creator și de aceea concentrează sau creează o energie benefică într-un spațiu. Cel mai bine se folosesc acești clopoței ca activatori ai unor sectoare. Deasemenea au și un sunet foarte plăcut deoarece ciocănelul indiferent de direcția vântului el va lovi filoanele

 

Dispunearea filoanelor pentru a disipa energia excedentară apare sub forma unei spirale în sensul orar al acelor de ceasornic. Deobicei acest tip de clopot de vânt nu se confecționează deoarece este foarte delicat de poziționat deoarece putem să ne creem neajunsuri mai mari. De aceea pentru a disipa energia vom recurge la alte simboluri și metode.

 

În ultima perioadă au apărut și anumite tipuri de clopot de vânt care nu conțin filoane ci clopoței din bronz sau alamă mici. Regulile prezentate mai sus se vor aplica deasemenea și pentru acestea.

 

Acest clopot de vânt este ideal de plasat fie pe sectorul de Nord (Cariera) datorita celor 10 filoane de metal, fie pe sectorul de V (Copii și Protecție) sau NV (Mentori și Ajutoare) datorita componentei mai mari ai metalului. Deasemenea se poate plasa în centrul casei/apartamentului datorita dualitatii cifrei 5 ale filoanelor, fie pe SE (Bunăstarea) datorita prezentei banuților chinezești.

    

Filoanele au o dispunere în bară dublă ideală pentru a filtra și încetini o energie Chi accelerată, sau de a opri un Shar Chi care ne-ar afecta echilibrul casei/apartamentului. De aceea se pot amplasa între două uși aflate față în față, sau între o ușa și un geam care dă spre exterior. Deasemenea dacă se află vreun colț al unei alte clădiri îndreptate spre apartamentul sau casa noastră putem sa îl plasăm direct spre acel colț.

     Banuții acestui clopot de vânt sunt de două tipuri: cei de sus sunt banii obijnuiți iar cei de jos sunt banuți chinezești cu 4 simboluri ale nemuritorilor: Wu loo-ul pentru sănătate, Evantaiul pentru amplificarea energiei banilor, Sabia pentru voința și putere și Fluierul pentru protecția casei.

    Image

Image

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s