Simboluri de protecție – TETRAGRAMMATON-ul sau PENTAGRAMA

tetragrammaton03

Tetragrammaton reprezintă unul dintre numele secrete ale lui Dumnezeu. Acesta provine din limba elenă τετραγράμματον care înseamnă  ” Cel de patru ori preaslăvit ! ”. Deasemenea are legătură și cu denumirea în Ebraica veche a lui Dumnezeu YHWH pronunțat corect Yod-He-Vau-He. Evreilor le este interzis să pronunțe sau să scrie acest nume și folosesc atunci când îl întâlnesc o altă denumire a lui Dumnezeu-Tatăl : ”Adonai”.

 

Pentagrama Înțelepților sau Tetragrammaton reprezintă în esență figura umană cu partru membre și un punct unic ce reprezintă capul. Marele secret constă în poziționarea sa ca și simbol deoarece Ea reprezintă o dualitate deoarece atunci când Raza centrală este îndreptată spre Ceruri ea Îl reprezintă pe Dumnezeu – Omul Autorealizat sau Mielul Sacrificat, iar cînd își are vîrful îndreptat spre Tenebre el reprezintă Diavolul sau Țapul lui Mendez. Astfel trebuie afirmat cît mai clar faptul că noi recomandăm folosirea acestui simbol atât de puternic ca și reprezentare a Lui Dumnezeu, pentru a ne păzi de ființele tenebroase.

Această reprezentare a Omului ne aduce aminte de noțiunea de Microcosmos despre care majoritatea filozofilor amintesc în toate scrieriile lui. Însă ne punem întrebarea dacă Omul reprezintă Microcosmosul cum poate el întrupa ,după cum arată și Pentagrama, toate cele Patru Elemente Primordiale și mai ales Cei Șapte Aștrii Sacrii? Un mare gânditor din România prin primele sale pagini scrie următoarele:

”Unii Părinți Bisericești au spus că omul e un microcosm, o lume care rezumă în sine pe cea mare. Sfântul Maxim Mărturisitorul a remarcat că mai drept e să se considere omul ca macrocosm, pentru că el e chemat să cuprindă în sine toată lumea, fiind în stare să cuprindă fără să se piardă, ca unul care este deosebit de ea, deco realizând o unitate mai mare decât lumea exterioară lui; pe cînd dinpotrivă lumea, ca cosmos, ca natură, nu-l poate cuprinde pe om deplin în ea, fără să-l piardă, fără să piardă astfel cea mai importantă și mai dătătoare de sens parte a realității.” (Teologie Dogmatică Ortodoxă , Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloaie, 1996). Astfel Pr. Dumitru Stăniloaie exprimă clar și fără echivoc prin înțelepciunea Sfântului Maxim Mărturisitorul faptul că Universul, sau Cosmosul, Lumea, Natura trebuie să îi servească Omului și să se contopească cu el într-un mod echilibrat.

 

Simbologia Pentagramei:

 

1. Planetele

Dacă urmărim foarte atent acest simbol fascinant vom observa faptul că pe acest corp apar Cei Șapte Aștrii Sacrii reprezentați aici prin cele Șapte Planete ale Sistemului Solar după cum urmează:

–         Jupiter este reprezentat deaupra celor doi ochi ai Divinității pururea deschiși deoarece el reprezintă Tatăl tuturor Zeilor iar poziția lui, Viața, provine de la Dumnezeu.

–         Marte este reprezentat pe cele două brațe deoarece Forța Marțiană ne dă atât Forță Fizică de a îndura lumea Tridimensională dar și Forța Spirituală de a lupta cu ființele tenebroase care vor să ne abată din drumul nostru vertical.

–         Saturn este reprezentat pe cele două picioare deoarece el reprezintă forța Pământului și a Karmei care va fi alături de noi tot timpul. Astfel el reprezintă și Magia Telurică cu care putem vindeca Oamenii dar care îi poate și distruge ,Magia Neagră.

–         Soarele se află în partea dreaptă reprezentând forța masculină care alimentează întreg corpul nostru pentru a se regenera și a se proteja de atacurile energetice provenite din interior sau din exterior.

–         Luna este reprezentată în partea stângă deoarece es reprezintă forța feminină care ne ajută să fim drepți, buni și milostivi, deasemenea ea reprezintă și cunoașterea.

–         În centru avem simbolurile lui Mercur și al lui Venus deoarece trebuie să transformăm Sulful Alchimiștilor împreună cu Mercur în Piatra Filosofală care oferă Omului cunoașterea totală și nemărginită

 

2. Cele Patru Elemente Primordiale

 

Pe marginea Pentagramei apar și reprezentările celor Patru Elemente Primordiale care, printr-o combinare conștientă au dat naștere acetui Cosmos. Ele sunt reprezentate ca și în Tarot și Kabbalah după cum urmează:

 

–         Apa este prima reprezentată sub forma unei cupe care reprezintă Sentimentul pur dar și Sfântul Graal , izvorul sacru al înțelepciunii și a nemuririi.

–         Focul este reprezentat ca un baston din Bambus cu Șapte Noduri care simbolizează cele Șapte Chakre pe care trebuie să le activăm cu ajutorul muncii noastre interioare. În capătul acestui Baston al Înțelepților întâlnim Trei Sfere din Aur care reprezintă Sfânta Treime sau Ain, Ain Soph și Ain Soph Aur, cele trei domenii din care s-a emanat tot ceea ce ne înconjoară.

–         Aerul este reprezentat printr-o Spadă înflăcărată deoarece Focul este cel care face aerul să circule și să prindă viață și simbolizează Voința interioară și Înțelepciunea dobândită.

–         Pământul este reprezentat printr-o monedă pe care este reprezentată Steaua lui David sau Hexagrama, simbol al uniunii Cerului cu Pământul sau a Bărbatului cu Femeia, despre care vom vorbi într-un articol  viitor.

 

3. Caduceul lui Mercur

Are o poziție centrală deoarece el reprezintă metoda de evoluție de la starea de OMEGA (inferioară ) , răsturnată, prăbușită la cea de ALFA (Superioară), evolutivă, ridicată. El este reprezentat printr-un ax central numit SHUSHUMNA înconjurată de doi șerpi care se întretaie de numai trei ori numiși IDA și PINGALA. Acest simbol are denumiri multiple în această lume : Bastonul Patriarhilor, Vergeaua lui Aaron, Tulpina de Bambus cu Șapte Noduri, Sceptrul Regilor, Crinul Înflorit al lui Iosif sau pentru noi oamenii: Coloana Vertebrală.

 

4. Scrierea

Observăm pe acest simbol niște scrieri, unele inteligibile altele nu le vom explica pe fiecare în continuare:

 

–         TE-TRA-GRAM-MA-TON reprezintă, în traducere liberă, Cel de patru ori mărit. Știm cu toții faptul că cifra Patru are o simbologie foarte puternică deoarece ea reprezintă atât stabilitatea oferită de Cub cât și Mișcarea dătătoare de Viață a Crucii, ea reprezintă Cele patru elemente primordiale care formează Natura, Cosmosul astfel este Mărit cel ce le poate întruni înauntrul său pe acestea. Se spune că atunci când se pronunță acest nume ascuns al Divinității cîte un emisar al fiecărei Planete din Cosmos își vor îndrepta privirea spre cel care la rostit pentru a-l ajuta.

–         Pe brațul drept este scris numele lui Dumnezeu pronunțat corect Yod-He-Vau-He iar pe brațul stâng este scris îl limba evreiască ADAM ceea ce arată faptul că Omul trebuie să ajungă la același nivel cu Divinitatea.

–         Celelalte două scrieri în limba evreiască s-au tradus prin Dumnezeu Judecător și Dumnezeu Iertător reprezentînd partea justițiară a acestui simbol.

 

Tetragrammatonul se poate confecționa fie din Electrum (cele șapte metale sacre corespunzătoare celor șapte planete), sau fie trasată din aurul cel mai pur pe marmură albă. Se poate folosi și o pentagramă făcută din Ipsos fiind mai ușor de procurat poziționată la intrarea în casă pentru a ne feri de energiile negative. Poate fi purtată sub formă de pandant sau de inel fiind făcută din Argint sau Aur fiind astfel tot timpul protejați de forțele întuneric.

 

Cel mai important lucru este cum poziționăm acest simbol magnific: dacă va sta în poziție verticală va trebui să pus astfel încât să fie în dreptul ușii principale și cu raza capului spre ceruri, adică cum este arătat în cele două imagini, dacă îl poziționăm în plan orizontal va trebui aranjat astfel încât să aibe cele două picioare îndreptate spre ușa principală și cu raza capului spre interiorul casei noastre.

 

tumblr_m48ielFGdg1qigvcuo1_1280

Reclame

1 comentariu

  1. Este foarte interesant, mi-as dori un astfel de simbol, dar de unde ar fi intrebarea, ce garantii am putea avea ca ne respecta intocmai cum trebuie acel ce ni-l face.De aceea spun, este bine sa stim de unde si cum il putem procura, fara sa avem fel de fel de repercusiuni.As dori un raspuns in acest sens. Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s