Noaptea dintre ani – semnificații, practici, importanță

În primul rând vreau să vă urez un An nou liniștit, plin de oportunități materiale dar mai ales spirituale și multă fericire alături de cei dragi vouă și mai ales alături de familie. LA MULȚI ANI ! Mai jos aveți urarea realizată cu ajutorul echipei ”Televiziunii Sufletului” 6TV cărora le și mulțumim cu această ocazie.

Noaptea anului nou este poate cea mai importantă din viața fiecăruia dintre voi deoarece reprezintă un sfârșit și tot odată un nou început, prin care lăsați simbolic ceea ce este vechi și nefolositor în urmă și acceptați ceea ce este nou și util în viața dumneavoastră. După cum probabil știți ziua de 1 Ianuarie reprezintă doar începutul calendaristic al anului 2015, iar de-a lungul a celor 365 de zile există mult mai multe momente de acest gen: Anul nou Chinezesc pe 19 Februarie 2015, Anul nou Bisericesc pe 1 Septembrie, Anul nou Wiccan pe 1 Noiembrie ș.a.

il_340x270.548377293_lgpj

Acest articol a fost conceput special pentru a lămuri care sunt tradițiile pe care le ținem an de an și pe care le-am tot povestit în emisiuni sau cursuri. Din cauză că până acum nu am avut timp să concentrăm totul și din cauza numeroaselor mail-uri și mesaje primite cu această rugăminte vă prezentăm acum pe larg și cât mai explicit aceste lucruri. De ce?  Pentru ca atunci când sunteți într-un moment important de a realiza o anumită practică din cele prezentate mai jos puteți consulta , chiar și pe mobil, cu mare ușurință articolul astfel încât să faceți totul corect și să aveți parte de efecte bune.

Așadar să purcedem împreună în dezlegarea acestor tradiții specifice începutului de an calendaristic:

 

Curățenia casei

2010117214045583Ziua de 31 decembrie este importantă deoarece este momentul de pregătire a noului an, adică trebuie să faceți o curățenie amănunțită în casa dumneavoastră chiar dacă nu țineți petrecerea acolo. Dar cum realizați acest lucru? Se începe cu o curățenie fizică (ștergerea prafului, aruncarea lucrurilor pe care nu le mai folosim, aprinderea de bețe frumos mirositoare, deschiderea larg a geamurilor). Este de preferat ca această curățare fizică să înceapă de la ușa principală din casă apoi să vă deplasați pe lângă peretele din partea dreptă a casei formând astfel perimetrul locuinței. După ce ați făcut acest lucru este bine să continuați cu toate mobilele din casă dar tot așa începând cu camerele cele mai apropiate de ușă lăsând la final baia și podelele. După ce ați realizat acest lucru este momentul pentru curățarea energetică cu ajutorul tămâii, agheasmei sau cu ajutorul sunetului produs de Bolul, Clopotul sau Talgerele tibetane. În timp ce realizați acest lucru este bine să mantralizați fie AUM, fie rugăciunile Tatăl Nostru, Rugăciunea Inimii, Crezul de Credință sau Primele versete din Evanghelia lui Ioan. Traseul urmat este același ca și cel parcurs la prima etapă a curățeniei.

Curățenia personală

shower

După ce ați realizat curățenia casei este momentul de a vă curăța și trupul fizic și mai ales pe cel energetic. Acest lucru se realizează ușor: intrați în baie și vă faceți un duș serios cu ”apă și săpun”  dar și cu ajutorul
unor minerale și plante. Dar cum faceți acest lucru ? se ia o bucată mai mare de tifon și se pune în ea Sare de Himalaya (pentru a scoate energia negativă din corp), Salvie ( pentru purificarea corpului), Scorțișoară (pentru a arde toate energiile negative) și Cuișoare (pentru a calma și echilibra). Cu acest tifon , după curățarea fizică, vă frecați pe tot corpul și vizualizați  cum toate elementele negative din corpul dumneavoastră ies la iveală și sunt arse cu ajutorul elementalului scorțișoarei. Resturile sunt spălate de apă și se scurg în gura de canalizare.

shutterstock_114538405Este poate o metodă simplă dar care are efecte benefice în orice zi a anului. De aceea păstrați acestă practică deoarece pot apărea anumite situații în care să aveți o zi tensionată sau să treceți prin zone ale lumii  nu tocmai plăcute din punct de vedere energetic. Așa că vă puteți folosi de acest procedeu util, simplu și eficient tot timpul deoarece nu este neapărat specific anului nou, dar este bun de făcut ca să nu intrăm în noua perioadă cu toate gunoaiele.

Ritualul banilor – practică preluată din munții Bucegi în împrejurimea orașului Sinaia.

Atunci când zăpada a căzut proaspăt și nu a fost călcată încă de oameni trebuie să ieșiți afară și să aruncați un pumn de monede (fără valori care prind cifra 5 o să explicăm în curând de ce) în această zăpadă și spuneți:

fresh-snow-nancy-craig

ți fulgi au căzut din cer,

Creați de Dumnezeu,

Atâția bani să am eu, Robul lui Dumnezeu (N)

Să fiu frumos și bogat ca omătul acesta

În numele Sfintei Treimi,

Tatălui, Fiului și Sfântului Duh! Așa este ! Amin !

 numismatic-gold-coins-6

Monedele se lasă de seara (ora 20:00 sau când plecați de acasă ) până a doua zi (1 Ianuarie) după ora 12:00 când, la lumina Soarelui se vor strânge (chiar dacă este difuză din cauza norilor), se pun într-un săculeț roșu, se țin ca și amuletă sub perna care dormiți. Acestă practică, pentru a deveni cu adevărat un om bogat, trebuie repetată o dată pe an de șapte ori.

Practica cu Portocale

Jello Slices - Oranges Se cumpără (de obicei pe data de 31 Decembrie) 12 portocale, mandarine, clementine (orice citric cu coaja de culoare portocalie). Se țin într-un bol până înainte de a pleca la petrecerea de Revelion, când se ia fiecare fruct și se inscripționează, cu un marker negru, numele lunii din an pe care o reprezintă. Următorul pas este cel mai important deoarece se iau fructele și trebuie să vă puneți o dorință pentru luna inscripționată. Dar cum formulez întrebarea astfel încât să aibă potențial maxim?  Dorința trebuie să fie la timpul prezent, afirmativ și mai ales imperativ. Cheia este de a formula dorința cât mai scurt, la obiect ca și când ea este deja împlinită. După ce ați terminat acest lucru plasați fiecare fruct stfel:

Wheel_of_the_Year

Ianuarie în Nord

Februarie și Martie în Nord-Est

Aprilie în Est

Mai și Iunie în Sud-Est

Iulie în Sud

August și Septembrie în Sud-Vest

Octombrie în Vest

Noiembrie și Decembrie în Nord-Vest

Le lăsați așa până a doua zi (1 Ianuarie), până la ora 12:00 când le culegeți asemănător roadelor. După ce ați terminat puteți începe să le mâncați una  pe zi astfel că energia dorinței intră în corpul dumneavoastră și vă încarcă cu această forță.

Aspecte importante pentru masa de Anul Nou:

  • 33_10_14_prevEste important ca în acestă noapte să purtați ceva de culoare roșie. De ce? Acestă culoare are o vibrație ce atrage prosperitatea și norocul dar care și elimină deochiul, energiile negative. Acest lucru este indicat mai ales când mergeți la o petrecere cu oameni mulți pe care nu îi cunoașteți în totalitate.

sheaf of dollars

  • Este important să aveți bani în buzunar deoarece trebuie să vă prindă anul bogat nu să Energia Chi (Qi, Prana, Pneuma depinde de cultură) observă că aveți bani în buzunar atunci acest lucru vă aduce cu siguranță în noul an. Dar și acest lucru are o cheie (lucru ascuns fără de care nu are efect practica) nu toate valorile sunt utile în această noapte. Valorile ce conțin cifra 5 sau sunt în număr de 5 nu sunt bune deoarece se spune că persoana care poartă această cifră va munci foarte mult în anul ce va veni și va acumula cu greu bogățiile. Valorile cele mai bune sunt cele de 100 sau 200 (pentru cei în cuplu) apoi cele de 10 și 20 și la sfârșit valorile de 1 și 2. Dar din ce țară să fie? Este bine să aveți bani românești dar sunt la fel de buni și Euro și Dolari, așa că aveți mână liberă când alegeți ce tip de valută să aveți la dumneavoastră. Dar de ce 10 este un număr atât de bun? Răspunsul îl găsim ca de fiecare dată în Tarot unde Arcanul 10 se numește și Roata Norocului, Roata Destinului sau Roata Samsarei și are rolul de a marca trecerea de la un moment cu energie negativă (vechiul an) la unul cu energie pozitivă (noul an). Numărul 20 reprezintă Judecata divină astfel că dacă alegem să avem o bancnotă de 20 de Euro trebuie să fim cu mare băgare de seamă. Cifra 1 la care se reduce și 100 reprezintă puterea, forța creatoare a Unului, a Divinității indiferent de nume și se utilizează mai ales pentru cei care vor o dezvoltare socială de excepție sau care vor să aibă parte de promovări în anul 2015. Cifra 2 reprezintă atât cuplul cât și dezvoltarea spirituală a fiecăruia și de aceea acesta se folosește de persoanele care fie vor să se dezvolte energetic anul acesta și de cele care doresc să se căsătorească în anul 2015. Dar în ce buzunar îi țin? Este de preferat la bărbați să fie ținuți la rever dacă poartă sacou sau în buzunarul de la pantaloni dar în partea stângă (dacă sunt dreptaci), îndoiți astfel încât fața bancnotei să privească interiorul buzunarului (conform zicalei ”să nu privească spre exterior”).

fish

  • Este important și ce mâncăm în acestă noapte deoarece sunt niște reguli foarte stricte și care rareori sunt încălcate în casele românilor. Primul lucru pe care trebuie să îl mâncați după ce ați băut șampanie este Peștele deoarece se spune pe de-o parte că dacă îl consumați atunci o să primiți puterea lui de a vă strecura pe lângă cele mai mari obstacole din drumul dumneavoastră. În Feng Shui peștele are proprietatea de a aduce prosperitatea în familie și din cauza acesta este bine de consumat. Oricare din motive folosiți este bine să mâncați acest aliment în seara de an nou.

Raw long grain white rice grains in burlap bag

  • Dintre alte mâncăruri ar trebui să aveți pe masă amintim fasolea, lintea și orezul deoarece și acestea reprezintă bunăstarea. Dintre fructe nu trebuie să lipsească struguri, portocale și mandarine. Pentru a fi 100 % corecți este bine să mâncați alimente care fac parte din toate cele cinci elemente. Pentru a vă fi mai ușor pentru dumneavoastră aveți mai jos câteva asocieri (acest subiect îl vom dezvolta cât de curând):

the_five_elements

Apa se găsește în Peștele, Caviar (sau alte tipuri de icre), Ouăle, Orez,

Lemnul se găsește în Ficatul, Vânatul, Pâinea, Mămăliga, Brocoli, Iaurt;

Focul se regăsește în Carnea de vită, Roții, Scorțișoară, Piper, Vinul, Cafeaua, Ceaiul;

Metalul se regăsește în Ciuperci, Brânza, Usturoiul, Menta, Rozmarin;

Pământul se regăsește în Zahăr Brun, Ceapa, Castravetele, Lintea, Cartoful și Morcovul;

  • O ultimă practică dedicată celor care au afaceri în comerț este bine să vindeți un lucru astăzi unui membru din familie sau partenerului deoarece acest lucru veți face tot anul. Suma pe care o cereți trebuie să fie simbolică (1 maxim 10 lei dar în nici un caz 5) iar bancnotele le păstrați cu sfințenie tot anul. De preferat alegeți pe cineva cu o energie bună la acest lucru (nu furați din spor !)

Strugurii de an nou

7-Grapes_Champagne400

O practică cotidiană în Spania care a ajuns și la noi cu ocazia anului nou este de a lua 12 boabe de strugure alb și să vă puneți câte o dorință pentru fiecare lună în parte, utilizând aceiași formulă: la prezent, imperativ, afirmativ ! și le puneți în paharul de șampanie de la miezul nopții. După ce am ciocnit cu toată lumea și am felicitat pe toți, bem șampania în trei înghițituri și mâncăm strugurii. Dacă au sâmburi este bine să îi păstrați ca și talisman până la sfârșitul noului an.

Acestea sunt principalele practici pe care le puteți face cu mare ușurință în noaptea de trecere în noul an.

LA MULȚI ANI !

3 comentarii

Lasă un comentariu